Om Partille Kommun

Vill du bo på landet men ändå kunna leva stadsliv?

I Partille kan det nästan bli verklighet. Här bor du nära både naturen och stan. Det är bara att ta för sig av det bästa av båda. Från Partille Centrum är du med bil, buss eller tåg inne i stan på 10 minuter. Bekvämt och enkelt! Att bo i Partille innebär därför stor valfrihet mellan pulsen i stan och den lilla kommunens lugn.

Partille är till ytan en av Sveriges minsta kommuner, men har 36 000 invånare och är därmed tillräckligt stort för att erbjuda ett bra utbud av både offentlig och kommersiell service. Våren 2006 fick Partille ett nytt affärscentrum, Allum, ”mitt i byn” med ca 80 butiker. Med centrat vill Partille kommun förena bra boendemiljö med ett centrum där alla inköp kan göras på hemmaplan och lätt nås med kollektivtrafiken.

Kommunen består av fyra geografiska delar; Partille, Sävedalen, Jonsered och Öjersjö. Det finns många varierande miljöer, spännande bergspartier, slättlandskap, vidsträckta skogsområden och många vattendrag.

Partille är bl.a. känt för sitt aktiva idrottsliv och många möjligheter till olika aktiviteter. Det mesta på gång- eller cykelavstånd från ditt eget hem.

Det finns flera skäl till varför så många trivs i Partille:

  • Naturen
  • Tio minuter från stan
  • Bra kommunikationer
  • Många aktiviteter
  • Den lilla kommunens närhet

Välkommen till Partille!