Brand i Björndammen

Tyvärr drabbades Partillebo den 24 maj av en brand i en lägenhet på Domarevägen i Björndammen. Polisen meddelade under tisdagseftermiddagen att den person som först beskrevs som allvarligt skadad har avlidit. Boende i 24 lägenheter på Domarevägen 35, 37 och 39 har evakuerats. Branden medförde stora skador på fastigheten och det kommer att dröja lång tid innan lägenheterna är återställda.

I det akuta skedet finns det en uppsamlingsplats i området och regelbundna informationsmöten hålls för de drabbade hyresgästerna. Partillebo och Partille kommun har personal på plats för att hjälpa till med praktiska frågor om boende med mera och som krisstöd.

Med hjälp av Räddningstjänsten har boende under dagen kunnat hämta en del akuta tillhörigheter så som mediciner och liknande.

Det här händer nu:
· De flesta hyresgäster har själva ordnat övernattning hos släktingar, grannar, vänner eller andra närstående de första nätterna.

· Partillebo hjälper också till med boende i det akuta skedet, för de som behöver. Partillebo har samarbete med socialtjänsten i Partille kommun, Hyresgästföreningen och flera andra aktörer. Planeringen för att kunna erbjuda ett långsiktigt permanent boende är också påbörjat.

· Drabbade hyresgäster får löpande information om vilka lösningar som vi kan erbjuda på kort och lång sikt.

Vi på Partillebo vill uttrycka vårt deltagande till alla som på ett eller annat sätt har påverkats av branden.

Kontaktperson för eventuella från media är Lena Moberg, marknadschef Partillebo, tel 073-558 27 51 eller lena.moberg@partillebo.se