På uppdrag av Partille kommun bygger vi en simhall och tillhörande simhallskvarter med placering ”mitt i byn”. En unik anläggning i direkt anslutning till Partille Arena, där bostäder och lokaler samsas under samma tak som simhall och friskvård – och till och med bildar tak till simhallen!

Film – så kommer simhallskvarteret se ut!

Möjlighet till motion och återkoppling

Den nya simhallen syftar till att Partilleborna ska få en modern simhallsanläggning som ger möjlighet för föreningsliv, simkunnighet, motion och rekreation.

Från industriområde till levande blandstad

Simhallskvarteret ligger i den centrala del av Partille som successivt förvandlas från ett område med industri- och lagerbyggnader, till en levande och inbjudande blandstad.

En kommande mobilitetshub med parkeringshus, cykeluthyrning och en framtida metrobuss, underlättar närheten till utbudet och skapar användarvänlighet. Simhallskvarteret blir en naturlig fortsättning för Partilles väg från förort till förstad. Placeringen av simhallen intill Partille Arena blir ett naturligt sätt att expandera området – ett arbete som påbörjades redan 2012.

Bostäder i simhallskvarteret

Partillebo ska förutom simhallen även bygga 95 hyresrätter inom simhallskvarteret. Lägenheterna varierar i storlek mellan två och fyra rum.

En byggrätt av cirka 70 bostadsrätter förvärvades av AF Gruppen och Kynningsrud våren 2023. Bostadsrätterna varierar i storlek från ett till fem rum.

Ägande

Såväl simhallen som hyresrätterna ska byggas med syfte att de långsiktigt ska ägas och förvaltas av Partillebo.

Partille kommun ska bedriva viss kommunal verksamhet så som simundervisning och andra aktiviteter i simhallen. Övriga delar av simanläggningen med ytor för friskvård eller relax, servering med mera, ska drivas kommersiellt.

För lokalen mot Gamla Kronvägen har Partillebo tecknat ett preliminärt avtal med Partille kommun för daglig verksamhet, som flyttar från de tillfälliga lokalerna i kvarteret Laxen, till nya fina lokaler.

Mer information

Åsa Friis
Projektchef Partillebo
asa.friis@partillebo.se
031-33 66 213