Naturnära i Gökegård

Bilder

Karta

Ett helt nytt område med cirka 500 bostäder med olika upplåtelseformer ska byggas i Gökegård, i Öjersjö. Partillebo är en av sex aktörer och kommer att bygga hyresrätter i två etapper.

punkthus_211026.jpg

Etapp 1 - Centrum

I etapp 1 ingår tre punkthus i områdets centrum. Husen har tillsammans 63 lägenheter med 2-4 rum och kök med storlekar om 52-90 kvadratmeter. I bottenplanen finns lokaler och två av husen binds ihop av en vårdcentral som kommer att hyras av Västra Götalandsregionen.

Husen ska byggas som Miljöbyggnad, nivå silver enligt Sweden Green Building Council.

Det kommer finnas en matbutik i närheten samtidigt som man har naturen och Kåsjön runt knuten. Det tar endast 15 min till Korsvägen med expressbussen. Här kan man alltså bo på landet mitt i stan på Partillebovis. Inflyttning beräknas till hösten 2023 och lägenheterna kommer att börja hyras ut under hösten 2022.

Etapp 2 - Västra Höjden

Partillebo kommer i etapp 2 att bygga ytterligare ett 100-tal hyresrätter på Västra Höjden. Trolig byggstart är vintern 2022/23 med inflyttning cirka två år senare.

Det kommer att bli en blandad bebyggelse med både större och mindre flerbostadshus. I den södra delen av området planerar vi att bygga två punkthus. I den norra delen är det tänkt att bli lägre hus med färre lägenheter. Uthyrning av lägenheter som byggs i etapp 2 startar tidigast hösten 2023.

De gulmarkerade områdena på kartskissen här nedanför visar placeringen av etapp 1 och etapp 2.

kartskiss_gokegard_211026.png